Submitted by admin on Tue, 03/21/2017 - 17:55

Zumba! nog steeds zeer populair

Met al 14 miljoen mensen die wereldwijd Zumba-lessen volgen, verspreid over meer dan 150 landen, kunnen we spreken van een wereldwijd succes! Maar waarom is Zumba nu zo populair?

Overal ter wereld worden in dans- en fitnessclubs Zumba lessen georganiseerd. Zuid-Amerikaanse dansbewegingen en aerobics op een stevige muzikale beat; het blijkt voor heel wat mensen de perfecte vorm van lichaamsbeweging te zijn. Ze raken razendsnel hun overgewicht kwijt en brengen bijna alle spieren in hun lichaam in vorm. En er is nog één gemeenschappelijk punt dat zowel de instructeurs als de beoefenaars van de Zumba steeds benadrukken: 'Het is zo ongelooflijk leuk!'

Zumba Group

De vrolijke en dansbare muziek, de eenvoudig uit te voeren danspasjes en bewegingen en lachende mensen om je heen maken het heel aangenaam om elke week naar de Zumba klas te gaan. Veel hangt ook af van de instructeur natuurlijk.

Zumba ontstond in de jaren '90 en werd gecreëerd door de Colombiaanse zanger en choreograaf Alberto Perez. Zumba is zo'n succes dat er inmiddels boeken, cd's en video's van te koop zijn.

Een Zumba-les duurt 45 minuten. Het is een heel intensieve workout waarbij veel calorieën verbrand worden. Uit studies blijkt dat deelnemers gemiddeld 600 calorieën verbranden in één sessie van drie kwartier. Ook worden zowat alle spiergroepen getraind en dit dikwijls zonder het te beseffen. Omdat Zumba zo leuk is blijven mensen het ook volhouden. Tenslotte is Zumba de perfecte manier om stress te verdrijven.

Bron: Optimale Gezondheid

Zumba zit bij Kolmschot Studio in het pakket "onbeperkt groepsfitness". Voor een vast laag bedrag per maand kun je meerdere keren per week meedoen met de groepsfitness, waaronder dus ook de Zumba. Kom gerust een keer langs voor een proefles.

Zumba