Submitted by admin on Sun, 01/01/2017 - 18:34

Bokwa

Bokwa is een nieuwe groepstraining die razendsnel populair wordt in heel de wereld. Ook bij ons in Oldenzaal. Deelnemers van Bokwa tekenen met hun voeten letters en cijfers op de vloer tijdens een energieke cardio workout.

Tijdens een Bokwa workout is er geen telling nodig zoals bij veel andere fitness programma's. De stappen zijn gestructureerd en gebaseerd op de vormen van letters en cijfers. Door de muziek aan te voelen en te bewegen op de beat ervan samen met de andere deelnemers binnen de groep werk je aan je gezondheid en conditie.

Bokwa is simpel en iedereen kan er snel aan meedoen. En dat is eigenlijk het grootste verschil met andere vormen van fitness. Je hoeft geen danstalent te zijn en je hoeft ook geen moeilijke pasjes te leren.

Het enige wat je moet kunnen, is tot tien tellen en het alfabet kennen.

Bokwa is bedacht door de Zuid-Afrikaanse fitnessinstructeur Paul Mavi. Hij was op zoek naar een dans die iedereen snel kon, maar waar je wel intensief mee sport. Zo kwam hij bij die cijfers en letters. En het is wel degelijk zwaar sporten. In een uur tijd verbrand je als gauw 1.200 calorieën.

Bokwa kun je ook bij Kolmschot beoefenen. Klik hier voor meer informatie.

Bokwa